Πρόκειται για ιδέα της συγγραφέως Εύας Παυλίδου, μια νέας γυναίκας που πάσχει από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η οποία διαπίστωσε προσωπικά τη θεραπευτική επίδραση της ανάγνωσης αλλά και της γραφής στις δύσκολες μέρες που έζησε λόγω της πάθησής της.

Η ιδέα της για τη δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης πήρε σάρκα και οστά και έτσι στις 17 Οκτωβρίου (19.00) θα εγκαινιαστεί το πρώτο “Ράφι της Αγάπης” στο Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ) στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης (Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ 41).

Η Εύα Παυλίδου μαζί με τις συγγραφείς Νατάσσα Καραμανλή, Αγάπη Ντόκα, Ελένη Καρύδα και Φρόσω Αποστόλου από τη Θεσσαλονίκη και τον ομότεχνό τους Μάριο Καρακατσάνη από την Αθήνα, απηύθυναν κάλεσμα σε συγγραφείς από όλη την Ελλάδα να προσφέρουν βιβλία τους γι’ αυτό τον σκοπό.

«Συγγραφείς και ποιητές περιμένουμε τα δικά σας έργα για να στολίσουν παντοτινά το ράφι της αγάπης. Αφήστε τις λέξεις σας ελεύθερες να θεραπευόσουν τις ψυχές, σήμερα κιόλας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι της γραφής μεταδίδουμε στους χρόνιους πάσχοντες την αξία της θεραπευτικής ανάγνωσης» λένε στο κάλεσμά τους οι έξι συγγραφείς. Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί 100 τίτλοι βιβλίων από ισάριθμους συγγραφείς.

Η ιδέα είναι το “Ράφι της Αγάπης” να περιλαμβάνει μόνο βιβλία που έχουν προσφέρει οι ίδιοι οι συγγραφείς τους ώστε μελλοντικά να δημιουργηθεί Λέσχη Ανάγνωσης για να μπορέσουν οι ίδιοι να έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε εδώ

 

 

Καλωσήρθατε στον Γλυκό Πλανήτη!


Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε όλα τα νέα μας!
Email address
First Name
Last Name
Secure and Spam free...